Arboga Rederier

Hjälmare kanalkryssning

Följ med på en kryssning på Sveriges äldsta farbara kanal. Hjälmare kanal är 14 km lång och har 9 handdragna slussar som lyfter hela 21 meter mellan Mälaren och Hjälmaren. Kanalen är mycket vacker och omväxlande. Förutom slussar upplever ni vackra jordbrukslandskap, små sjöar och den trolska Bergskanalen som ligger insprängd i urskogen.

Våra turer på Hjälmare kanal avgår från Örebro och Arboga. Man får på dessa turer även uppleva en sjötur på Hjälmaren, Svartån och Örebro kanal och sluss.

På turerna serveras goda ombordlagade luncher, fika och goda drycker till dem som önskar. Ni guidas också om sevärdheter och kanalens historia av våra kaptener. Efter avslutad kryssning hämtar våra bussar och kör tillbaka till avgångshamnen.

Avgång Örebro till Arboga (Hjälmare docka) tisdagar kl 10.00 åter ca kl 17.00. 25 juni – 27 augusti.

Avgång Arboga (Hjälmare docka) till Örebro onsdagar kl 10.00 åter ca kl 16.30. 26 juni – 28 augusti.

Pris 550kr båtresa inkl. returbuss. Barn 6-12 år 275kr barn 0-5 år gratis.

Lunchmeny: Pestobakad Norsk Laxfile med parmesan, dillromsås, färska varma grönsaker med kokt potatis. Alternativt Helstekt fläskfilé , krämig kantarellsås, färska varma grönsaker och kokt potatis. pris 180kr inkl. kaffe på maten. Vegetariska och barnalternativ finns också.

Fullständiga rättigheter

Mat behöver inte förbeställas. Alla har reserverade bord som bokat resa.

Se filmen och läs mer om kanalen i följande länkar.

 

Broschyr och fakta Hjälmare kanal

Karta Hjälmare kanal

Välj ort nedan för att se aktuella avgångar och att boka online. Det går även bra att boka på tel. 019-7609300 eller mail arbogarederi@gmail.com